Afla raspunsurile la cele mai comune intrebari:
I: Cate straturi de adeziv Revolution No. 3 pot pune pe fata si pe lemn?
R: Daca folositi cantitatea potrivita pentru fiecare strat (1 ml), puteti pune 4-5 straturi pe fata si 2 pe lemn, iar grosimea totala o sa fie tot sub 0.1 mm, mai ales daca tineti paleta in presa peste noapte.
I: Cum este mai bine sa usuc adezivul Revolution No. 3?
R: Cel mai bine este sa il lasati sa se usuce natural – 15-20 minute pt fiecare strat – deoarece asa se va usca intr-un mod uniform. Pentru cei care vor sa grabeasca procesul, pot sa foloseasca foen-ul.
I: Coaguleaza adezivul Revolution No. 3? In ce conditii?
R: Adezivul Revolution No. 3 coaguleaza mult mai incet decat ceilalti adezivi. Asa ca puteti sa spalati buretele aplicator pana la 30 de minute dupa ce a fost folosit.
I: Cum se foloseste buretele de aplicat adeziv?
R: Dupa ce se pun picaturile de adeziv pe suprafata, buretele este folosit pentru intinderea uniforma pe toata suprafata. Pentru a putea fi refolosit, recomandam fie spalarea acestuia in maxim 30 de minute de la folosire, fie taierea bucatii pe care s-a coagulat adezivul dupa trecerea acestui timp.
I: Cand ar trebui sa scot stratul de adeziv de pe fata de cauciuc si sa relipesc?
R: Daca ati pus prea multe straturi de adeziv deoarece ati dorit mai multa viteza si spin, iar grosimea este peste 0.1 mm, rezultatele vor fii mai scazute, deci va trebui sa dezlipiti stratul de adeziv intarit si sa reincepeti procesul de lipire, luand aminte sa incercati mai putine straturi. Ca s ava dati seama ca ati pus prea mult adeziv, incercati sa loviti mingea: veti observa ca mingea nu face contact din plin cu paleta, iar sunetul este ceva mai diferit decat in mod obisnuit. Daca schimbati fetele de pe un lemn, sugeram sa dezlipiti stratul de adeziv format sau sa il lasati si sa protejati fetele (folosind folii de protective). Daca ati pastrat fetele cu adezivul intarit pe ele, puteti sa le reaplicati adaugand inca un strat subtire pe lemn sau fata.
I: Cum dezlipesc fetele de cauciuc de pe lemn?
R: Intotdeauna sa incepeti dezlipirea de la capatul dinspre maner, pe diagonal, in sus. Miscarea trebuie sa fie gentila, astfel incat sa nu avariati fibrele de lemn si sa pastrati straturile de adeziv de pe fetele de cauciuc (ca mai apoi sa fie reaplicate cu un strat). Curatati cu mana orice urma de adeziv ramas pe lemn pana se simte fin. Cateodata raman bucati de adeziv pe conturul lemnului, care pot fi cel mai bine curatate cu o carpa din pasla.
I: Cum curat fetel de cauciuc de adezivul intarit?
R: Daca v-ati decis sa scoateti straturile de adeziv intarite, aceasta actiune dureaza cateva secunde. Daca stratul format este destul de gros, cel mai bine este sa incepeti din coltul de jos al fetei, frecati locul incet pana cand se dezlipeste o portiune mica de adeziv. Trageti de acest colt incet inspre partea de sus a fetei pana cand tot adezivul dispare de pe suprafata. Aderenta adezivului este in asa fel incat aceasta dezlipire sa fie facuta usor, fara deteriorarea buretelui/cauciucului. Daca stratul de adeziv e prea subtire, puteti sa mai adaugati adeziv, lasati sa se usuce, si reincercati scoaterea de pe fata de cauciuc.
I: Cum protejez lemnul?
R: De obicei, lemnele sunt date cu lac din fabrica. Daca nu, atunci un lac special trebuie folosit pentru a izola manerul. Din cauza transpiratiei care patrunde in maner, greutatea lemnului poate creste cu 5g sau mai mult, centrul de gravitate se misca, lemnul va avea mai putin control si va prezenta o viteza mai mica. Pentru a evita aceste complicatiim va sugeram sa folositi lacul Revolution No. 3.
I: Cum repar lemnul?
R: Daca o parte a lemnului este avariata, folositi un rumegus foarte fin si un adeziv pentru lemne ca sa produceti o pasta ce va acoperi gaurile din lemn. Lasati sa se usuce si slefuiti cu ceva abraziv.
I: Cum protejez fetele de cauciuc?
R: Cel mai bine este sa pastrati fetele de cauciuc cu adezivul pe ele. Pentru asta recomandam foliile de protectie puse pe fiecare parte a fetei, dupa ce ati curatat cu un cleaner cauciucul.
I: Cum folosesc roller-ul pentru a aplica in mod correct fetele pe lemn?
R: Pozitionati baza fetei de cauciuc langa maner, sustinand cu degetele restul de cauciuc. Dupa ce ati fixat fata de cauciuc la baza, folositi roller-ul apasand incet, dar cu o presiune mare spre partea de sus. Pe masura ce avansati cu rollerul in sus, lasati fata mai aproape de lemn. Dupa ce ati facut aceste miscari pe verticala, repetati miscarea pe orizontala (de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga).
I: Cum tai fetele de cauciuc?
R: Folosind un cutter sau foarfeca Revolution No. 3, taiati incet fata patrata aplicata pe lemn, dupa forma lemnului. Nu impingeti cutterul/foarfeca in cauciuc, si avansati incetul cu incetul, pe portiuni.
I: Cum folosesc presa si de ce?
R: Presa se foloseste pentru a obtine un strat de adeziv mult mai uniform si mai compact. Acest procedeu formeaza o interfata perfecta intre lemn si cauciuc ce joaca un rol determinant in performanta paletei. Dupa ce lipiti fetele pe lemn, introduceti paleta in presa si strangeti de manerele montate pe partea superioara. Lasati peste noapte.
I: Care este greutatea recomandata pentru o paleta?
R: In majoritatea cazurilor, pentru o paleta ofensiva, greutatea recomandata este de 175-190 g. Pentru aparatori, paleta este mai usoara, 145-175 g. Deobicei, jucatorii chinezi au palate mai grele: 180-210g.
I: Cum imi aleg lemnul si fetele de cauciuc?
R: Folosind filtrele prezente pe site-ul nostru, gasiti un lemn corespunzator stilului preferat de joc al dumneavoastra: cat de ofensiv este jocul? Ce traiectorie sa aiba mingiile pe care le aruncati? Cat de elastic/rigid doriti sa fie lemnul? Centrul de greutate unde doriti sa se afle? Dupa ce gasiti lemnul potrivit pentru dumneavoastra, cautati fetele de cauciuc. Ca sa le lipiti folositi adezivul pe baza de apa Revolution No. 3.
I: Care este sinergia perfecta intre lemn si fetele de cauciuc?
R: Depinde de stilul dumneavoastra de joc! Noi recomandam sa folositi lemne dure cu fete moi sau lemne moi cu fete dure. In principiu exista o duritate diferita intre forehandb si backhand (pe backhand ar trebui sa fie mai moale decat pe forehand). Recomandam 2 mm grosime pe backhand, iar pentru amatori sau incepatori 1.5 – 1.8 mm. Recomandam, de asemenea, pe lemnele All+, Off-, Off cu timp de contact mare si control bun, fete de cauciuc dure. Pentru orice intrebari de felul ‘Eu folosesc … pe forehand si … pe backhand. Ce lemn mi-ati sugera?’ sau ‘Ce fete sa imi iau pentru lemnul meu … ?’ va recomandam sa accesati forumul si sa postati aceasta intrebare ca sa aflati parerile altor jucatori, sau sa ne trimiteti un mail/mesaj pe Facebook pentru a va lamuri mai bine!